Pretraga Opšta bolnica Đorđe Joanović Zrenjanin

Bilten "Glas bolnice"

Tekst o JZPZ

Palijativno zbrinjavanje

Projekat „Razvoj palijativnog zbrinjavanja u Srbiji"

Imate pravo!

Kampanja "I plus i minus!"

Produži život

Projekat "Razvoj zdravstva Srbije"

OPŠTA BOLNICA ZRENJANIN OBELEŽILA 120 GODINA POSTOJANJA GRAĐANIMA ISKAZANA ZAHVALNOST
Opšta bolnica “Đorđe Joanović” Zrenjanin je obeležila svoj jubilej - 120 godina postojanja, svečanom akademijom koja je održana u sali Narodnog pozorišta “Toša Jovanović” u Zrenjaninu.
Događaj je okupio veliki broj lekara kako onih koji su u radnom odnosu, tako i onih u penziji, predstavnike Pokrajinske vlade, Srednjobanatskog okruga, lokalnih samouprava, zdravstvenih ustanova iz Srbije, i svih saradnika.
»Danas je dan, kada treba da se setimo čitave plejade velikana koji su bespoštedno davali, ne samo stručni, nego i ljudski deo svog bića i radili na unapređenju zdravlja i života u ovoj sredini. Punih 12 decenija je naša bolnica uspela da održi imidž visoke stručnosti, dometa i organizacije i da po tome ostane upamćena i upisana u analima medicine.« - rekla je dr Gordana Kozlovački M.Sc, direktorka Opšte bolnice bolnice Zrenjanin u svom obraćanju.
»Opšta bolnica u Zrenjaninu je ponos osnivača i danas delimo radost na ovom velikom jubileju. Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju je u prethodnom periodu uložio preko 100.000.000,00 dinara u opremanje zrenjaninske bolnice. Ovo je bolnica koja je prva dobila akreditaciju na sedam godina što znači da je najbolja u kvalitetu pružanja zdravstvene zaštite. To nije bolnica koja je ostala samo na nacionalnom standardu kvaliteta, nego posduje i dva ISO standarda, što znači da granica ove bolnice nije samo Republika Srbija, nego i region i sigurno će jednog dana, kada usluge budu mogle da se naplaćuju, pružati i pacijentima iz okruženja. Korišćenjem solarne energije, ova bolnica dokazuje da poseduje visok stepen društvene i ekološke odgovornosti.« - istakla je dr Danijela Stanković Baričak, pomoćnica pokrajinske sekretarke za zdravstvo, socijalnu politiku I demografiju.
Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić čestitao je rukovodstvu Bolnice ovaj veliki jubilej “Obeležavanje 120 godina rada jedne ustanove jeste prilika da vidimo šta smo uradili u nekom prethodnom periodu i da li smo dostojni naših predaka koji su osnivali, gradili i unapređivali bolnicu. Ne smemo zaboraviti da su Zrenjaninci decenijama izdvajali svoj doprinos, izdvajajući sredstva od svojih plata i gradili novu bolnicu. Grad se takođe uključuje da pomogne i koliko je to moguće, unapredi rad zrenjaninske bolnice.
Na kraju svečanosti predstavnicima Pokrajine, Srednjobanatskog regiona, opština i zdravstvenim institucijama uručene su zahvalnice, a najveća zahvalnica namenjena je građanima Srednjobanatskog okruga za doprinos u gradnji nove bolnice.
Svečanoj atmosferi doprineli su oktet zrenjaninske filharmonije, operska pevačica Ana Aleksić Šajrer i glumac Jovica Jašin.AZUS
Brojač

Zahvalnica Građanima

IN MEMORIAMGlavni meni

Novi nacionalni vodiči

Bilten psihijatrijskog odelenja

Opšta bolnica "Đorđe Joanović" Zrenjanin
This site is powered by e107, which is released under the terms of the GNU GPL License. | Designed by Bojan Vukov