Pretraga Opšta bolnica Đorđe Joanović Zrenjanin

Bilten "Glas bolnice"

Tekst o JZPZ

Palijativno zbrinjavanje

Projekat „Razvoj palijativnog zbrinjavanja u Srbiji"

Imate pravo!

Kampanja "I plus i minus!"

Produži život

Projekat "Razvoj zdravstva Srbije"

MAMOGRAF U ZRENJANINSKOJ BOLNICI
Opsta bolnica «Dorde Joanovic» Zrenjanin je nabavila mamografski aparat. Radi se o aparatu Lilyum, koji je automatizovan, i zahvaljujuci kalibracionoj proceduri veoma precizan, te se moze koristiti za dijagnostifikovanje tumora dojki razlicitog denziteta i velicine.

Aparat je kompletno dizajniran i konstruisan od strane italijanskog proizvodaca Metaltronica. Tehnicki je prilagoden za lako rukovanje, koji sadrzi pomocni displej na kome se prikazuju potrebni parametri (rotacija, stepen kompresije, doze zracenja,...) bitni za operatera. Svojim tehnickim karakteristikama, dizajnom omogucuje dobijanje kvalitetnog mamografskog snimka.

Obuka lekara u zrenjaninskoj bolnici je zavrsena , a obuka srednjeg kadra je u hodu, i bice uskoro obavljena. U periodu 3-6 meseci ce se vrsiti samo strogo selektovani pregledi od strane onkologa. Aparat je startovao sa radom 16.01.2010.godine, od kada se pregledi vrse u prisustvu lekara iz Sremske Kamenice (do kraja obuke).

Vazno je napomenuti da se mamografski aparat u Opstoj bolnici «Dorde Joanovic» Zrenjanin nece upotrebljavati u preventivne svrhe vec gde medicinska indikacija nalaze ovaj pregled, a iskljucivo nakon pregleda onkologa Opste bolnice u zrenjaninu.

AZUS
Brojač

Zahvalnica Građanima

IN MEMORIAMGlavni meni

Novi nacionalni vodiči

Bilten psihijatrijskog odelenja

Opšta bolnica "Đorđe Joanović" Zrenjanin
This site is powered by e107, which is released under the terms of the GNU GPL License. | Designed by Bojan Vukov