Pretraga Opšta bolnica Đorđe Joanović Zrenjanin

Bilten "Glas bolnice"

Tekst o JZPZ

Palijativno zbrinjavanje

Projekat „Razvoj palijativnog zbrinjavanja u Srbiji"

Imate pravo!

Kampanja "I plus i minus!"

Produži život

Projekat "Razvoj zdravstva Srbije"

„BAZAR ZDRAVLJA”
U cilju promocije , unapredenja i ocuvanja zdravlja stanovnistva, Opsta bolnica „Dorde Joanovic” Zrenjanin sprovela je akciju “Bazar zdravlja” koja je od 24.04. do 28.04. trajala u Durdevu, Zablju, Curugu i Gospodincima.

U akciji je ucestvovalo sest lekara i osamnaest sestara, a poseban akcenat je bio na prevenciji ranog otkrivanja karcinoma dojke i prevenciji osteoporoze. Vrseno je merenje secera u krvi, holesterola ili triglicerida u krvi, merenje krvnog pritiska, bodi indeks mase, EKG srca, konsultacije i saveti interniste, kardiologa, ortopeda i fizioterapeuta, onkologa, a zene su obucene o samokontroli dojke.

Stanovnistvo ovih naseljenih mesta je prvi put imalo priliku da dobije na jednom mestu i za kratko vreme bez zdravstvene knjizice i dugog cekanja na zakazani termin sve ove usluge.

Akciji se odazvalo oko 1300 stanovnika. Uradeno je 1100 merenja secera u krvi, 685 merenja triglicerida, 560 merenja holesterola, 250 zena je proslo onkoloski pregled dojki.

Na osnovu dobijenih rezultata, kod svakog pacijenta je uradena konsultacija interniste koji je kroz pregled i strucan savet uputio pacijenta kod nadleznog specijaliste, a odreden broj zena ce konacnu dijagnostiku izvrsiti pregledom na mamografu i osteodezintometrijskom pregledu.

AZUS
Brojač

Zahvalnica Građanima

IN MEMORIAMGlavni meni

Novi nacionalni vodiči

Bilten psihijatrijskog odelenja

Opšta bolnica "Đorđe Joanović" Zrenjanin
This site is powered by e107, which is released under the terms of the GNU GPL License. | Designed by Bojan Vukov